• Comunicat de presă ACI România – 26 de ani de activitate

  Comunicat de presă ACI România – Asociaţia Pieţelor Financiare – 26 de ani de activitate
  descarca documentul

 • Prezentarea Consiliului Director

  Prezentarea Consiliului Director al ACI România cu ocazia ședinței Adunării Generale din data de 23.09.2021.
  descarca documentul

 • FX Global Code July 2021

  FX Global Code July 2021 – A set of global principles of good practice in the foreign exchange market.
  descarca documentul

 • ECB starts publishing compounded euro short-term rate (€STR) average rates on 15 April 2021

  – Compounded €STR average rates and compounded index based on €STR to be published as of 15 April 2021
  – Average rates to cover 1-week, 1-month, 3-month, 6-month and 12-month tenors
  – Publication via ECB’s Market Information Dissemination (MID) platform and Statistical Data Warehouse
  The European Central Bank (ECB) will start publishing compounded €STR average rates and a compounded index based on the euro short-term rate (€STR) on 15 April 2021. Publication will take place on each TARGET2 business day at 09:15 CET and will include compounded €STR average rates for tenors of 1 week, 1 month, 3 months, 6 months and 12 months, as well as a compounded €STR index enabling the derivation of compounded rates for any non-standard tenor. The ECB is responding to market feedback in favour of having compounded rates based on the €STR published regularly by a trusted authority.
  The rules for the calculation and publication of the compounded €STR average rates and index were published on the ECB’s website today and take into account the outcome of the public consultation on the design of the rates and index. The ECB would like to thank all those who responded to this public consultation.
  The compounded €STR average rates and index will be published via the Market Information Dissemination (MID) platform and through the ECB’s Statistical Data Warehouse (SDW).
  The ECB Guideline (ECB/2019/19) on the governance of the €STR and on the administration and oversight of the €STR determination process has been amended to cover the calculation and publication of the compounded €STR average rates and index.
  More information about the €STR can be found on the ECB’s website.
  For media queries, please contact William Lelieveldt, tel.: +49 69 1344 7316.
  Notes
  The public consultation and the summary of the feedback can be found here.
  For more information please check our Explainer on benchmark rates.

 • Market insight – perspectiva celor implicati in tranzactionare

  Lansam astazi o noua initiativa – publicarea periodica pe site-ul ACI Romania in noua sectiune “Market insight” (https://www.aci-romania.ro/market-insight/) a unor materiale redactate de membri ai asociatiei, avand ca subiect pietele financiare pe care activam.
  Primul material este un comentariu de piata, care intentionam sa devina recurent – “Market insight – perspectiva celor implicati in tranzactionare”.
  Va invitam sa colaborati la materializarea acestui proiect, contribuind la aceste comentarii de piata sau propunand alte materiale spre publicare pe teme care tin de activitatea noastra profesionala, care sa respecte valorile promovate de asociatie – profesionalism, responsabilitate.
  Asteptam cu interes opiniile si propunerile dvs. la adresa contact@aciromania.ro.

 • FX Global Code Webinar

  Pentru cei interesati, in documentul atasat se regasesc informatiile necesare pentru participarea la FX Global Code Webinar.
  vezi documentul…

 • ELAC Newsletter June 2020

  Va rugam sa regăsiți mai jos, informarea transmisa de ACI FMA cu privire la activitatea ELAC in luna Iunie 2020.
  vezi documentul…

 • ACI FMA and ELAC Videos

  Va rugam sa regăsiți, mai jos, informarea transmisa de ACI FMA cu privire la un nou proiect educațional pe care il consideram util pentru membrii ACI Romania și pentru comunitatea piețelor financiare in ansamblu.
  ELAC (E-Learning Accreditation and Certification) este portalul online al ACI care oferă servicii de formare și certificare cu privire la condurile de conduita aferente profesiei noastre (cum ar fi FX Global Code, recomandat si de catre autoritatile de reglementare din EU).
  ACI FMA a lansat două videoclipuri noi, cu scopul de a prezenta atat ACI FMA cat și ELAC.
  Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați atât broșura atașată, cât și maetrialele video de mai jos:
  https://youtu.be/xGh1kBBGoYI (Versiunea scurtă – voce feminină)
  https://youtu.be/eRC7syViS00 (Versiunea scurtă – voce masculină)
  https://youtu.be/kIXiYCATTec (Versiunea lungă – voce feminină)
  https://youtu.be/9_vh3j07-og (Versiunea lungă – voce masculină)
  Sperăm că această informaţie să vă fie utilă.
  vezi documentul…

 • Cotizatie 2020

  În conformitate cu prevederile statutare, vă reaminitim hotărârea Comitetului director de a stabili cotizaţia pentru anul 2020, atât pentru membri cât şi pentru membrii afiliaţi, la nivelul sumei de 400 RON (patrusute RON).
  În acest sens, Comitetul director al ACI România vă face cunoscut că plata cotizaţiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pâna la data Adunării Generale în noul cont al asociaţiei, RO93 CARP 0412 0087 0169 RO01 deschis la Banca Comercială Patria. sau în numerar la Trezorierul asociaţiei.
  În speranţa întelegerii că numai prin sprijinul Dumneavoastră putem dezvolta o asociaţie puternică, vă rugăm să primiţi dovada deplinei noastre consideraţii pentru activitatea profesională depusă.

 • Changes to the ACI Diplomas

  Effective on 14th September 2020, the ACI Diploma New Version Exam will fully replace the ACI Diploma Exam.
  vezi comunicatul…

 • Prezentarea Refinitiv sustinuta la a 25-a Adunare Generala ACI

  Va informam ca a fost publicata prezentarea Refinitiv sustinuta la a 25-a Adunare Generala ACI Romania. Pentru vizualizare faceti click aici

 • Comunicat de presa ACI Romania – 25 de ani de activitate

  În data de 15 noiembrie 2019 a avut loc cea de-a XXV-a Adunare Generală ACI România – Asociaţia Pieţelor Financiare.
  Consiliul Director a prezentat activitatea asociației din ultimul an: comunicarea publică pe subiectul ROBOR; discuțiile cu autoritățile de reglementare pentru susținerea punctelor de vedere ale comunității profesionale a piețelor financiare pe teme de interes general (MIFID2, PRIIPS, fiscalitate, etc.); contribuția la modificările Regulilor privind stabilirea ratelor de referință ROBID și ROBOR, recent intrate în vigoare; demersurile pentru actualizarea cadrului contractual pentru tranzacțiile cu instrumente financiare derivate; prezentări cu privire la evoluțiile modului de determinare a ratelor de referință EURIBOR și LIBOR; colaborarea cu alte asociații profesionale.
  vezi comunicatul…

 • A 25-a Adunare Generala a ACI Romania

  Vă informăm că Adunarea Generală ACI România, din data de 15 noiembrie 2019, de la ora 18.00 și recepția organizată după AG, vor avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
  Pentru a accesa agenda Adunării Generale faceti click aici.

 • Cotizatie 2019

  În conformitate cu prevederile statutare, vă reamintim hotararea Comitetului Director de a stabili cotizaţia pentru anul 2019, pentru membrii, la nivelul sumei de 400 Lei (patru sute lei). În acest sens, Comitetul Director al ACI Romania vă face cunoscut că plata cotizaţiei se va face, în contul asociaţiei, RO93 CARP 0412 0087 0169 RO01, deschis la Patria Bank S.A. sau în numerar la Trezorierul asociaţiei.

 • ROBID-ROBOR

  Banca Națională a României a întreprins un proces de revizuire a Regulilor privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR (Reguli), care vor intra în vigoare începând cu data de 11 noimebrie 2019. Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați următorul link:
  http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=16736

 • €STR

  Începând cu 2 octombrie 2019 Banca Centrală Europeană va publica rata de referință €STR care reflectă volumul tranzacțiilor efectuate în ziua precedent. Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați următoarele link-uri:
  https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2019/html/ecb.pr190314~28790a71ef.en.html
  https://www.ecb.europa.eu/stats/financial_markets_and_interest_rates/euro_short-term_rate/html/index.en.html

 • FX Global Code

  Va informam ca sunt acum disponibile pe site-ul ACI FMA curriculum-urile si exemple de intrebari pentru examenele de Cod Global FX:
  – The ACI FX Global Code Certificate (https://acifma.com/aci-fx-global-code-certificate)
  – The ACI Online FX Global Code Exam (https://acifma.com/aci-online-fx-global-code-exam)

 • Comunicat de presa al ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare

  Comunicat de presa al ACI Romania – Asociația Pietelor Financiare legat de acuzatiile de manipulare a pietei interbancare formulate de dl. senator Daniel Zamfir.
  vezi comunicatul…

 • ACI FMA President Delegated or Managing Director

  ACI FMA cauta candidat pentru pozitia de „ACI FMA President Delegated or Managing Director”.
  Regasiti mai jos scrisoarea presedintelui ACI si descrierea postului.
  vezi Scrisoarea presedintelui ACI…
  vezi Descrierea postului…

 • Despre ROBOR – ce este, cum se calculeaza, ce îl influenteaza?

  Ne propunem ca, in acest material, in calitate de Asociatie care a propus aceste reguli in 2007, sa facem o scurta descriere a ROBOR – ce este si cum se determina, ce elemente pot genera modificarile ROBOR – toate in scopul unei mai bune intelegeri a acestui indice de referinta si a rolului contributorilor la determinarea ROBOR.
  vezi materialul…

 • Cotizatie 2018

  In conformitate cu prevederile statutare, va reamintim hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2018, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 400 RON (patru sute lei). In acest sens,

  Comitetul director al ACI Romania va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, in contul asociatiei, RO93 CARP 0412 0087 0169 RO01, deschis la Patria Bank S.A. sau in numerar la Trezorierul asociatiei.

 • ACI Dealing certficate 2018

  IBR pregateste lansarea unei noi serii de ACI Dealing Certificate, cu incepere din 25 octombrie.
  Dupa cum stiti, activitatea pe pietele instrumentelor financiare va fi impactata de Legea 126/2018, care transpune Directiva MIFID II si va fi urmata de un regulament de formare profesionala (BNR & ASF), care tine cont de Ghidul ESMA privind competentele personalului care desfasoara activitati pe pietele financiare.
  Este posibil ca ACI Dealing Certificate sa fie asimilata – partial sau total – cu pregatirea necesara
  In plus, IBR este, in momentul de fata, singurul centru de examinare atestat pentru Romania.
  In baza parteneriatului educational IBR & ACI Romania, membrii asociatiei beneficiaza de 10% discount.
  vezi detalii…

 • ACI Dealing certficate

  Institutul Bancar Roman organizeaza un curs de pregatire pentru ACI Dealing certficate in aceasta toamna. Detaliile le regasiti in fisierul de nai jos. Membrii ACI beneficiaza de discount de 10%..
  vezi detalii…

 • Comunicat de presa ACI Ro – Romania se aliniaza standardelor internationale privind instrumentele financiare derivate

  Incepand cu acest an, institutiile financiare din Romania ce deruleaza tranzactii cu instrumente financiare derivate au la dispoziție o documentație contractuala standardizata, aliniata la practicile internationale si adaptata pentru legislația romaneasca. Prin această initiativa, finalizata cu succes de catre ACI Romania – Asociația Pietelor Financiare, cu sprijinul Clifford Chance Badea, se continua demersurile de îmbunatatire si dezvoltare a pietei financiare din Romania. .
  descarca versiunea in romana…
  download english version…

 • Comunicat de presa ACI Ro – FX Global Code

  ACI Romania –Asociatia Pietelor Financiare saluta publicarea „Codului global de conduita pentru piața valutara“ („Codul Global FX“) și a materialului conex privind mecanismele de adeziune.
  vezi comunicatul…

 • Prezentarile sustinute la a 22-a Adunare Generala ACI

  Va informam ca au fost publicate prezentarile sustinute la a 22-a Adunare Generala ACI din data de 19 ianuarie 2017. Pentru vizualizare faceti click pe link-urile de mai jos.
  Prezentare ACI AG 21
  Prezentare Reuters
  Prezentare Bloomberg
  Informare privind noul FX Global code
   

 • Institutul Bancar Roman – Centru acreditat de examinare ACI FMA

  Incepand cu luna februarie 2017, Institutul Bancar Roman este singurul centru din Romania acreditat pentru examinari ACI – Financial Markets Association, care sunt coordonate de catre Frankfurt School of Finance and Management, Germania.
  vezi detalii…

 • ACI AG XXII

  In data de 19 ianuarie ora 18.00, la Institul Bancar Roman, va avea loc a XXII-a Adunare Generală ACI Romania. Dupa sedinta discutiile vor continua intr-un cadru informal, la Hotel Radisson.

 • ACI World Congress 2017

  Va informam ca al 56-a editie a "ACI FMA World Congress" va avea loc in Dublin in perioada 11-13 May 2017. Mai multe detalii gasiti aici.

 • Global Code of Conduct for the Foreign Exchange Market – Faza 1

  Va informam ca este disponibil pentru vizualizare "Global Code of Conduct for the Foreign Exchange Market – Faza 1". Acceseaza link-ul

 • Prezentarile sustinute la a 21-a Adunare Generala ACI

  Va informam ca au fost publicate prezentarile sustinute la a 21-a Adunare Generala ACI din data de 26 noiembrie 2014. Pentru vizualizare faceti click pe link-urile de mai jos.
  Prezentare ACI AG 21
  Prezentare Reuters ACI AG 21
  Prezentare Reuters Electronic Trading
  Prezentare Bloomberg
   

 • Cotizatie 2015

  In conformitate cu prevederile statutare, va reaminitim hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2015, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 400 RON (patrusute RON).

  In acest sens, Comitetul director al ACI România va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pana la data Adunarii Generale in noul cont al asociatiei, RO93 CARP 0412 0087 0169 RO01 deschis la Banca Comerciala Carpatica S.A. sau în numerar la Trezorierul asociatiei.

 • A 21-a Adunare Generala ACI Romania

  In data de 24 noiembrie 2015 va avea loc Adunarea Generala anuala a Asociatiei.
  Pentru alegerile ce se vor desfasura in cadrul acestei Adunari, nominalizarile Consiliului Director sunt urmatoarele:
  – Presedinte – Victor Andrei
  – Sef Comisie Profesionalism – Theo Buftea
  – Sef Comisie Educatie – Marius Stoica
  – Responsabil comunicare – Razvan Gheorghe
  – Membru – Aurelian Mihailescu
  – Membru – Cornel Georgescu
  Ca de obicei, membrii pot propune eventuale nominalizari pentru oricare din pozitiile de mai sus.

 • Anunt ACI FMA

  ACI FMA anunta ca Presedintele Marshall Bailey, va participa la conferinta "Culture and Conduct Summit" ce va avea loc in London in data de 10 Iulie 2015.
  Vezi documentul

 • Prezentarile sustinute la a 20-a Adunare Generala ACI

  Va informam ca au fost publicate prezentarile sustinute la a 20-a Adunare Generala ACI din data de 26 noiembrie 2014. Pentru vizualizare faceti click pe link-urile de mai jos.
  Deschidere ACI AG 20
  Prezentare ACI AG 20
  Prezentare Reuters ACI AG 20

 • Cotizatie 2014

  In conformitate cu prevederile statutare, va reaminitim hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2014, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 400 RON (patrusute RON).

  In acest sens Comitetul director al ACI Romania va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pana la data Adunarii Generale in contul asociatiei RO93 CARP 0412 0087 0169 RO01 deschis la Banca Comerciala Carpatica S.A. sau în numerar la Trezorierul asociatiei.

  Daca doriti sa vedeti documentul original faceti click aici

 • ACI FMA Strategy Paper

  Va informam ca este disponibila pentru vizualizare "ACI FMA Strategy Paper". Vezi documentul

 • ACI Briefing – Editia Mai 2014

  Va informam ca este disponibila Editia Mai 2014 a ACI Briefing. Vezi documentul

 • Sesiune de prezentari

  In seara zilei de 5 iunie 2014, ACI şi Bloomberg vor organiza o sesiune de prezentari urmata de o receptie.
  Va vom face cunoscute detaliile privind locul de desfasurare de indata ce vor fi definitivate.

 • Prezentarile sustinute la Adunarea Generala ACI

  Va informam ca au fost publicate prezentarile sustinute la Adunarea Generala ACI din data de 10 decembrie 2013. Pentru vizualizare faceti click pe link-urile de mai jos.
  Prezentare ACI AG 19.pdf
  ACI Romania 2013.pdf
  DTCC GTR TR Reporting solution for EMIR 11-12.pdf

 • Candidatii propusi pentru Consiliul Director

  Va prezentam lista candidatilor propusi pentru Consiliului Director al ACI Romania. Alegerile pentru Consiliul Director vor avea loc cu ocazia celei de-a 19-a Adunari Generale.
  Vezi lista

 • Detaliile Adunarii Generale ACI Romania

  Va informam ca locul de desfasurare al celei de-a XIX–a Adunari Generale, din data de 10 decembrie 2013, va fi aula “Costin Kiritescu” din IBR (Aleea Negru Vodă nr. 3) – ora de începere fiind aceeaşi, 18.00.
  Va informam totodata ca Adunarea Generala va fi urmata de o receptie in Centrul Vechi, la “Bazaar”, strada Covaci nr.10.

 • A 19-a Adunare Generala ACI Romania

  In conformitate cu statutul asociatiei, Consiliul director convoaca Adunarea generala in data de 10 decembrie 2013 la ora 18.00 la Clubul BNR. Adunarea Generala va fi urmata de o receptie, la o locatie ce va fi anuntata ulterior.

  Pentru a vedea programul si ordinea de zi propusa faceti click aici.

 • Cotizatie 2013

  In conformitate cu prevederile statutare, va reaminitim hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2013, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 400 RON (patrusute RON).

  In acest sens Comitetul director al ACI Romania va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pana la data Adunarii Generale in contul asociatiei RO93 CARP 0412 0087 0169 RO01 deschis la Banca Comerciala Carpatica S.A. sau în numerar la Trezorierul asociatiei.

  Daca doriti sa vedeti documentul original faceti click aici

 • Comunicat ACI The Financial Markets Association

  Va informam ca este disponibil comunicatul ACI The Financial Markets Association cu titlul "ACI’s new statutes, new governance, Eddie Tan new Chairman".
  Vezi comunicatul

 • Comunicat

  Prin prezenta va comunicam finalizarea contractului “REPO”, ce reprezinta un pas important in fluidizarea activitatilor de gestionare a lichiditatii la nivelul sistemului bancar.
  Pe această cale, dorim să multumim Casei de avocatura “Clifford Chance Badea” si Bancii Nationale a Romaniei pentru suportul acordat in finalizarea acestui document.
  De asemenea, Consiliul Director doreste sa multumeasca urmatoarelor banci pentru suportul financiar fara de care nu s-ar fi putut finaliza contractul mai sus-menţionat: Alpha Bank, Banca Carpatica, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Bancpost Romania, CEC Bank, Citibank Romania, Intesa SanPaolo Bank, Piraeus Bank, Volksbank Romania.
  In cel mai scurt timp, documentul va fi trimis catre presedintii si trezorierii tuturor bancilor din Romania.

 • Comunicat de presa

  In data de 31 Mai 2012 a avut loc a 18-a Adunare Generala a ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare.
  Pentru a vedea comunicatul de presa faceti click aici.

 • Vot prin corespondenta

  STATUTUL ASOCIATIEI ACI ROMANIA – ASOCIATIA PIETELOR FINANCIARE prevede la art. 24 alin (3) faptul ca membrii absenti la Adunarea Generala pot vota prin corespondenta, in urmatoarele modalitati:
  – prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire trimisa la sediul asociatiei, care trebuie sa fie primita cu cel putin 3 zile inainte de data tinerii Adunarii Generale;
  – prin e-mail; votul prin e-mail este declarat valabil cu conditia ca membrul respectiv sa fi depus anterior la sediul asociatiei, in scris si sub semnatura, adresa de e-mail de la care se transmite votul.
  Avand in vedere cele de mai sus puteti transmite votul dvs la adresa theo.buftea@bancpost.ro pana la ora 16.00.

 • Adunarea Generala ACI Romania 2012

  Va reamintim ca joi 31 mai ac are loc adunarea generala a asociatiei noastre la Centrul de pregatire al BNR, Str. Dr. Staicovici 42, sector 5, Bucuresti.
  Desfasuratorul adunarii generale il gasiti aici.

 • A 18-a Adunare Generala ACI Romania

  In conformitate cu statutul asociatiei, Consiliul director convoaca Adunarea generala in data de 31 Mai 2012 la ora 18.00 la Clubul BNR. Adunarea Generala va fi urmata de o receptie, locatia fiind aceeasi.
  Pentru a vedea programul si ordinea de zi propusa faceti click aici.

 • Cotizatie 2012

  In conformitate cu prevederile statutare, va aducem la cunostinta hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2012, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 400 RON (patrusute RON).

  In acest sens Comitetul director al ACI Romania va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pana la data Adunarii Generale in contul asociatiei nr. RO49 ABNA 3000 2641 0003 4874 deschis la RBS Bank (Romania) S.A. sau in numerar la Trezorierul asociatiei.

  Daca doriti sa vedeti documentul original faceti click aici

 • Curs intensiv de pregatire privind obtinerea ACI Diploma

  In continuarea traditiei educationale instituite, dupa succesele inregistrate cu ACI Dealing Certificate, ACI Romania – Asociaţia Pieţelor Financiare, isi propune organizarea -împreuna cu MG Financial Training & Consultancy din Olanda – unui curs intensiv de pregatire privind obtinerea ACI Diploma.
  Cursul se va desfasura pe o perioada de 5 zile, dupa cum urmeaza: 25-26 Iunie, 8-9 Octombrie, 28 Noiembrie 2012.
  Taxa de participare este de 990 Eur/persoana – la cursul din data plăţii, fiind incluse materialele de studiu.
  Tinand cont de numarul limitat de participanti, va rugam sa transmiteti propunerile de nominalizare pentru participare pana la data de 15 mai 2012 pe urmatoarele adrese de e-mail: eugen.cirstea@bcr.ro si anica.dumitru@bcr.ro.

 • Intalnirea anuala a trezorierilor

  In continuarea traditiei instituite de a organiza periodic dezbateri ale unor teme de interes major pentru profesia noastra, Consiliul Director al ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei si BRD – Groupe Societe Generale organizeaza in data de 24 februarie 2012 “Intalnirea Anuala a Trezorierilor” si un seminar de specialitate pe teme de actualitate, la Paltinis, judetul Sibiu.
  La aceasta intalnire de lucru vor participa conducatorii departamentelor de trezorerie ai bancilor comerciale din Romania.

 • ACI Briefing – Editia Noiembrie 2011

  Va informam ca este disponibila Editia Februarie 2011 a ACI Briefing. Vezi documentul

 • ACI Education Evening

  ACI Romania – Asociaţia Pieţelor Financiare se preocupa permanent, asa cum ii cere propriul statut, de imbunatatirea nivelului profesional al membrilor sai. In acest context, la solicitarea mai multor colegi de breaslă,
  Consiliul Director al ACI – Asociaţia Pieţelor Financiare a invitat conducatorii compartimentelor trezorerie din bancile din Romania la o manifestare pe tema educatiei profesionale, intitulata ACI EDUCATION EVENING ce a avut loc in data de 10 noiembrie 2011 la Clubul BNR.
  Cu aceasta ocazie, domnul Moreno Giraldi – MG Training, partenerul asociatiei pe teme educationale a prezentat rezultatele ultimelor trei sesiuni de training organizate la Bucuresti pentru ACI Certificate precum si cele mai recente oportunitati de dezvoltare profesionala pentru breasla din care facem parte.

 • Receptia anuala a ACI Romania

  Stimati colegi, in fiecare an, in a treia zi de joi a lunii noiembrie, se sarbatoreste in intreaga lume vinul nou al Frantei, Beaujolais Nouveau, o serbare a muncii de peste anul ce se incheie.
  In acest context, Consiliul director al ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare va invita la receptia anuala a membrilor sai, in data de 17 noiembrie 2011, incepand cu ora 18.30 la 18 Lounge by Embassy, City Gate, Piata Presei Libere 3 – 5, Turnul Sud, etajul 18.
  Pentru a vedea invitatia faceti click aici.

 • Money Market Survey 2011

  European Central Bank a publicat in pagina http://www.ecb.int/pub/pdf/other/euromoneymarketsurvey201109en.pdf studiul Money Market Survey 2011.

 • Comunicat de presa

  Pentr a vedea comunicatul "ACI’s concern for the introduction of a financial transactions tax" faceti click aici.

 • Formulare de aderare la ACI Romania

  Au fost actualizate formularele de aderare la ACI Romania, atat pentru membrii cat si pentru membrii afiliati.
  Rugamintea comisiei de profesionalism pentru candidati este sa urmeze urmatorii pasi pentru intocmirea cererii de aderare:
  a. sa acceseze pagina de internet a asociatiei unde se afla cererea de aderare (formularele le gasiti in pagina Despre ACI)
  b. sa completeze cererea electronic
  c. sa salveze fisierul in computerul personal si apoi sa tipareasca
  d. sa semneze cererea impreuna cu cei care il recomanda
  Cererile de aderare vor fi transmise sefului comisiei de profesionalism.

 • Noul statut al ACI Romania

  Noul statut al ACI Romania, cu modificarile aduse ca urmare a deciziei adunarii generale din data de 9 iunie 2011 poate fi descarcat din pagina Despre ACI.

 • Comunicat de presa

  In data de 9 iunie 2011 a avut loc a XVII-a Adunare Generala a ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare.
  Pentru a vedea comunicatul faceti click aici.

 • Propuneri si autopropuneri pentru consiliul director

  Va prezentam autopropunerile si propunerile de candidaturi pentru functiile devenite scadente si vacante in consiliul director  al asociatiei:

  – Trezorier – 3 ani – Cosmin Bucur (RBS Bank) – al II lea mandat
  – Seful Comisiei de educatie – 2 ani – Eugen Cirstea (BCR) – al II lea mandat
  – Seful Comisiei de profesionalism – 2 ani – Cristian Sporis (Raiffeisen Bank) – al II lea mandat
  – Responsabil comunicare – 2 ani – Dorin Badea (Unicredit Tiriac Bank) – al II lea mandat
  – Responsabil comunicare – 2 ani – Theo Buftea (Bancpost)
  – Membru – 2 ani – Luminita Runcan (banca Transilvania)
  – Membru – 2 ani – Razvan Gheorghe (CEC Bank) – al II lea mandat

 • Proiectul de modificare a statutului asociatiei

  Referitor la punctul 1 din ordinea de zi a adunarii generale, va prezentam proiectul de modificare a statutului asociatiei, aprobat de catre consiliul director in sedinta sa din data de 6 iunie 2011. Proiectul poate fi vizionat facand click aici.

 • Minuta sedintei Consiliului Director din 23 05 2011

  Pentru a vedea Minuta sedintei Consiliului Director din 23 05 2011 faceti click aici

 • A 17-a Adunare Generala ACI Romania

  In conformitate cu statutul asociatiei, Consiliul director convoaca adunarea generala in data de 9 iunie 2011 la ora 18.00 la Clubul BNR. Pentru a vedea programul si ordinea de zi propusa faceti click aici. Adunarea Generala va fi urmata de o receptie, locatia fiind aceeasi.

 • Minuta sedintei Consiliului Director din 06 05 2011

  Pentru a vedea Minuta sedintei Consiliului Director din 06 05 2011 faceti click aici

 • ACI Briefing – Editia Februarie 2011

  Va informam ca este disponibila Editia Februarie 2011 a ACI Briefing. Vezi documentul

 • Eveniment ACI – THOMSON REUTERS

  ACI Romania si THOMSON REUTERS organizeaza evenimentul "NEW ERA NEW TOOLS Event" in data de 10 Martie la Grand Cafe Galleron.

  Pentru mai multe informatii faceti click aici

 • Cotizatie 2011

  In conformitate cu prevederile statutare, va aducem la cunostinta hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2011, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 400 RON (patrusute RON).

  In acest sens Comitetul director al ACI Romania va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pana la data Adunarii Generale in contul asociatiei nr. RO49 ABNA 3000 2641 0003 4874 deschis la RBS Bank (Romania) S.A. sau in numerar la Trezorierul asociatiei.

  Daca doriti sa vedeti documentul original faceti click aici

 • Minuta sedintei Consiliului Director din 27 01 2011

  Pentru a vedea Minuta sedintei Consiliului Director din 27 01 2011 faceti click aici

 • Articole in presa de specialitate legate de fixingul pentru titluri de stat
 • Comunicat de presa privind publicarea ratelor de referinta (fixing) pentru titluri de stat

  Incepand cu data de 10 ianuarie 2011, Banca Nationala a Romaniei va publica zilnic ratele de referinta (fixing) pentru titluri de stat, indicatori calculati în conformitate cu Regulile privind stabilirea ratelor de referinta pentru titluri de stat elaborate de ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare.

  Aceste Reguli, aprobate de catre BNR in calitate de autoritate de reglementare, vizeaza în principal imbunatatirea functionarii pietei secundare a titlurilor de stat atat prin prisma lichiditatii cat si a transparentei.

  Cadrul tehnic de desfasurare a procesului de fixing este asigurat de Thomson Reuters Romania, iar ratele de referinta pentru titluri de stat vor fi publicate pe website-ul BNR www.bnr.ro, (http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=4816) unde vor putea fi regasite si regulile sus-mentionate.

  Principalele prevederi ale acestor reguli se refera la:

  – selectarea participantilor la fixing, un numar de 10 institutii de credit, din randul dealerilor primari, potrivit criteriilor de performanta privind activitatea pe piata secundara si dimensiunea portofoliilor proprii de titluri de stat
  – lista participantilor va fi publica, iar cotatiile afisate de catre acestia vor fi disponibile în paginile ROBMKF2 – ROBMKF3 din sistemul Reuters
  – ratele de referinta “bid” şi “offer” sunt stabilite pentru titlurile de stat emise sau redeschise intr-o perioada de cel mult 3 luni anterioare, pentru scadente de 6 si 12 luni în cazul certificatelor de trezorerie si respectiv, pentru maturitati initiale de 3, 5 şi 10 ani în cazul obligatiunilor de stat de tip benchmark
  – la calculul ratelor de referinta (fixing) pentru titluri de stat se vor utiliza cotatiile participantilor, afisate intr-un interval de 15 minute înainte de ora 12:00 (ora Romaniei)
  – calculul ratelor de referinta este efectuat de Thomson Reuters Romania, in mod automat, ca medie ponderata a cotatiilor “bid” şi “offer” pentru fiecare scadenta.

 • Programul final al Adunarii Generala ACI Romania

  Revenim la scrisoarea noastra din data de 22 octombrie cu privire la convocarea Adunarii generale a asociatiei in data de 25 noiembrie 2010 la ora 18.00 la Institutul Bancar Roman, Aula Costin Kiritescu. Programul final al Adunarii Generale il puteti vedea aici.

 • A 16-a Adunare Generala ACI Romania

  In conformitate cu statutul asociatiei, Consiliul Director convoaca Adunarea Generala in data de 25 noiembrie 2010 la ora 18.30 la Institutul Bancar Roman, Aula Costin Kiritescu. Programul Adunarii Generale il puteti vedea aici.

 • Triennial Central Bank Survey, Foreign exchange and derivatives markets activity in April 2010

  Va informam ca BIS (Bank for International Settlements) a publicat in data de 1 septembrie 2010 cel de al VIII lea document intitulat Triennial Central Bank Survey, Foreign exchange and derivatives markets activity in April 2010. Acest document poate fi accesat aici

  De asemenea puteti accesa ACI BIS figures underline robust FX markets aici

 • ACI UK Dealing Simulation Course

  Va anuntam ca ACI UK Dealing Simulation Course se va desfasura intre 15 si 19 Noiembrie in Londra. Brosura o puteti vedea aici

 • Cotizatie 2010

  In conformitate cu prevederile statutare, va aducem la cunostinta hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2010, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 300 RON (treisute RON).

  In acest sens Comitetul director al ACI Romania va face cunoscut ca plata cotizatiei se va face, potrivit prevederilor statutare, pana la data Adunarii Generale in contul asociatiei nr. RO49 ABNA 3000 2641 0003 4874 deschis la RBS Bank (Romania) S.A. sau in numerar la Trezorierul asociatiei.

  Daca doriti sa vedeti documentul original faceti click aici

 • Intalnirea Anuala a Membrilor ACi Romania

  Datorita succesului inregistrat anul trecut, Consiliul director al ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare, a decis institutionalizarea

  INTALNIRII ANUALE A MEMBRILOR ASOCIATIEI.

  Aceasta urmeaza sa aiba loc joi 10 iunie intre orele 18.00 si 23.00 la Arenele BNR din Bucuresti.

  Accesul se va face prin intrarea din Strada Dr. Lister si este permis doar membrilor asociatiei (membrii, membrii de onoare si membrii afiliati) care au achitat cotizatia la zi, pe baza listei actualizate existente pe www.aci-romania.ro . In cazul in care nu va regasiti pe aceasta lista va rugam sa-l contactati pe trezorierul asociatiei.

 • Sarbatori Fericite!

  Sarbatori Fericite si cele mai bune urari pentru un An Nou cu bucurie si prosperitate.

  Cu stima,
  Consiliul Director al ACI Romania

 • Galerie Prima Adunare Generala

  Va informam ca a fost updatata galeria de imagini a Primei Adunari Generale din sectiunea Hall of Fame.

 • Prezentare Thomson Reuters

  Va informam ca este disponibila prezentarea facuta de Thomson Reuters la Adunarea Generala ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare din 6 noiembrie 2009. Daca doriti sa o vedeti faceti click aici.

 • Comunicat de presa ACI Romania

  In data de 6 noiembrie 2009 a avut loc în aula Institutului Bancar Român cea de-a XV-a Adunare Generala a ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare. Faceti click aici pentru versiunea pdf a comunicatului de presa.

 • Ordinea de zi a Adunarii Generale 15

  Va reamintim ca maine, 6 noiembrie 2009 la ora 18.00 in Aula Institutului Bancar Roman are loc Adunarea Generala a asociatiei noastre. Ordinea de zi va fi: Raportul Consiliului Director, Alegeri pentru Consiliul Director si Prezentarea "Emerging Markets post Credit Crises" a D-lui Jacob Dajani, Business Development Manager EMEA, Thomson Reuters. Mai multe detalii gasiti aici.

 • Candidaturi pentru Consiliul Director

  Va prezentam candidaturile pentru functiile Consiliului Director al ACI Romania. Vezi candidaturile

 • Detalii Adunarea Generala 15

  In anexa va prezentam programul Adunarii Generale, ordinea de zi, precum si propunerile Consiliului Director pentru functiile vacante in acest an. Vezi anexa

 • Prezentare CV candidat pentru functia de Membru

  Va prezentam CV-ul Domnului Gheorghe Razvan-Mihai, Director Trezorerie, CEC Bank S.A., candidat la functia de Membru ACI Romania la alegerile Consiliului Director al ACI Romania ce vor avea loc in cadrul celei de-a 15-a Adunari Generale. Vezi CV-ul

 • Prezentare CV candidat pentru functia de Responsabil Comunicare

  Va prezentam CV-ul Domnului Dorin-Alexandru BADEA, Director, Unicredit Tiriac Bank, candidat propus de Consiliul Director la functia de Responsabil Comunicare ACI Romania la alegerile Consiliului Director al ACI Romania ce vor avea loc in cadrul celei de-a 15-a Adunari Generale. Vezi CV-ul

 • Piata Secundara Titluri de Stat

  Va prezentam materialul de lucru Piata Secundara Titluri de Stat – intalnire trezorieri din data de 19 Octombrie 2009. Vezi materialul

 • A 15-a Adunare Generala ACI Romania

  In conformitate cu statutul asociatiei, Consiliul Director convoaca Adunarea Generala in data de 6 noiembrie 2009 ora 18.00 la Institutul Bancar Roman, Aula Costin Kiritescu.

 • Mesajul Presedintelui ACI-FMA

  Va informam ca este disponibil mesajul domnului Manfred Wiebogen, presedintele ACI – FMA. Vezi mesajul

 • Intalnirea Anuala a membrilor ACI

  Intrucat ocaziile de a ne vedea si de a impartasi din experientele trecute si prezente s-au rarit considerabil, Consiliul Director al ACI Romania – Asociatia Pietelor Financiare, a decis organizarea INTALNIRII ANUALE A MEMBRILOR ASOCIATIEI in data de 12 Iunie 2009 .Vezi invitatia

 • Reuniunea presedintilor asociatiilor europene ale pietelor financiare

  Va informam ca in data de 26 mai ac a avut loc reuniunea presedintilor asociatiilor europene ale pietelor financiare, la care a fost reprezentata si ACI Romania. Aceasta reuniune a hotarat infiintarea, sub conducerea ACI – FMA a unei structuri, intitulata ACI EUROPE, aceasta urmand sa raspunda rapid si eficient problematicii profesionale actuale specifica zonei noastre geografice. Pentru a vedea documentul faceti click aici.

 • Cotizatie 2009

  In conformitate cu prevederile statutare, va aducem la cunostinta hotararea Comitetului director de a stabili cotizatia pentru anul 2009, atat pentru membri cat si pentru membrii afiliati, la nivelul sumei de 300 RON (treisute RON). Daca doriti sa vedeti documentul faceti click aici.

 • Revista ACI Mai 2000

  Va informam ca este disponibila pentru vizualizare numarul 1 al Revistei ACI – Mai 2000. Vezi revista